Friday, February 15, 2013

Bandung Day 3 Part 2


 25 January 2013
Trans Studio!
kita sambung vacation kita ke Bandung yea saudara saudari. Part two. lepas melantak dekat Kg Daun yang tak berapa nak sedap tu, ktorang berjimba pulak kat Trans Studio. kalau tak silap baru bukak. maybe setahun dua. ktorang kurang bernasib baik. ingat Jumaat weekday. tapi masa tu pula cuti Maulidur Rasul. so jadi public holiday. supposed ticket price Rp150,000 je. tapi haritu Rp250,000. lebih kurang RM70++. Trans Studio nie indoor je. so kalau hujan lebat, petir, kilat korang boleh je relax main games dalam tuh. ohh sebelum lupa. aku nak bagi warning. entry nie panjang! berlambaks gambar yang aku upload





 us at TRANS STUDIO!


first game main benda nie. GIANT SWING. punya semangat muka. padahal kecut perut jugak. orang yang dah naik dorang punya jerit lain macam. aku buat tak tau je. teruskan niat untuk cuba jugak. sekali, hambik! dasyat sungguh. aku rasa hidup aku tunggang terbalik. nak tercampak pun hado. scary gilee!

video
video.aku nak bagi shades kat brother tu. boleh dia buat tak tau? nanges!

 next is Special Effect Action. dorang tunjukkan stunts yang ada kat action movie. siapa yang ada lemah jantung tak boleh tengok. buat cuak orang je. padahal takde apa pun. tapi boleh pulak masa nak start tu perut aku buat hal? aku dah nak keluar pergi ladies tapi staffs tak bagi keluar sebab rugi kalau tak tengok. nasib baik muka aku tak biru menahan sesuatu yang ingin bebas keluar. 

 
 ramai gila woii! berhimpit-himpit nak masuk. show nie sekali je sehari. dalam tu boleh sumbat sampai 600 orang.



 next pulak macam theater musical. Kabayan Goes to Hollywood. mati2 aku ingat nenek kebayan yang pergi sana. rupanya Kabayan nama lelaki. Gf dia jadi retis and couple dengan manager dia. Kabayan kena tinggl kat kampung. kesian kesian.. 




 nie pun sumbat 600 orang




 hoyeaaahh. Alhamdulillah aku tak naik benda nie! mula2 bajet nak tengok dulu. pastu baru try. sekali macam nak tercabut jantung, tak jadi! mula2 Amal dah ready nak naik tapi tiba2 dia keluar sebab debar jantung masa Giant Swing belum habis lagi. maybe tu petunjuk yang benda nie dasyat gila! Yana and Shikin yang naik. dorang turun je, meleleh air mata!



video
 jum tengok :)


 semata-mata nak tengok hero2 nie, kena tunggu satu setengah jam. tapi best! sementara kena tunggu lama, Shikin n Amal pergi solat dulu. pukul 5 lebih ingat nak Jamak Zohor n Asar. sekali time tu dah Maghrib daaa. Waktu solat kat Indon sangat awal dari kita.

 budak tu tak bau k*t*ak aku kan?

 hensem tak aku?







 meh nak cerita sikit kat DUNIA LAIN nie. sebenarnya nie rumah hantu. semua penakut ya amat. tapi mula2 beria nak masuk. sekali dah masuk, semua nak keluar. pandai dorang bagi orang cuak.staf tu kata takpe. ada kereta. bukan jalan kaki. so consider ok lah.  ktorg kena naik escalator kecik. dah la aku yang last sekali. takut je ada hantu yang berani tempik aku dari bawah. mula2 dah feeling bagai. bila dah sampai atas, tak boleh turun. siap bagi warning lagi. kalau dah naik, tak dibenarkan turun. memang ada escalator naik je pun. bukan tu jadi masalah. yang jadi masalah besar, mukadimah yang dorang sediakan untuk masuk kat rumah hantu tu menakutkan betul

semua tak berani nak masuk kelam kabut cari jalan nak turun balik. tak jumpa. si Yana nak jadi heroin. dia suruhnya ktorang lari laju2 escalator yang naik tu. yang kaki panjang tu boleh la selamat sampai bawah. yang aku kaki kontot nie agak2 berapa lama nak sampai? aku mula2 beranikan diri jenguk2 kat dalam. konon berani. sekali kat cermin aku nampak jembalang apa nth nak sambut kedatangan orang! rambut panjang, baju putih. ada lagi lah kawan2 hantu dia. walaupun gambar je, tapi hampeh betul. ktorg dah marah2 kata budak tu tipu. tak nampak pun kereta ke apa.ada la sikit ayat2 memaki hamun tapi tak keterlaluan.

aku n shikin siap lambai2 tangan mana tau ada CCTV ke. nak bgtau yang kitorang dalam ketakutan yang amat sangat. korang ingat ada orang nampak? takde! CCTV langsung tak nampak batang hidung. memang tak nampak sebab dia takde hidung. ehh, jangan buat lawak. nie rumah hantu. kena serious! Yana kot siap pasang torch light dari hp dia nak panggil staf yang kat bawah. takde jugak. damn lah. memang tak sanggup nak masuk lagi dalam nie. sekali ada satu group nak masuk. punya lah happy. ramai jugaklah group tu. so, masuklah ramai2 dengan group tu. salah sorang tanya, "dari Malaysia ke?" jawab ye jelah sebab takut tak hilang lagi. dorang gelak2 kecik. nasib baik kecik je. tengok, buat malu orang Mesia je lah penakut.

sekali kat dalam tu memang ada kereta. kesian budak tu kena maki hamun dengan ktorg cakap dia tipu. sekali naik, hantu dia cm geli2 je. patung and visual aids je. alaaaaaahai. macam tak berbaloi je takut2 tadi. memang tragik kejadian tu.

 Parade. macam2 characters ada

 Laser Show


Pendek terserlah Part 3



cool tak aku dengan budak tu?

 nie paling aku suka. game yang ayam2 je. Dinasour kalau tak silap. tak scary langsung, 2 kali naik, kali kedua baru Fifi join. kat kepala dia memang dah fikir taknak main apa2 games. rughi duit kak! tu pun kena paksa. ktorng cuba yakinkan benda nie tak takut langsung, dia pun on. tengah2 pusing tu, punya la dia maki hamun, nie baru sikit. games lain lagi macam nak tercabut nyawa.


Hitam tu kaki Doraemon. kasut lagi satu kaki si cantik :)

muka driver tu macam confident kan? tapi nak tau tak kaki aku tak sampai press minyak? punyalah bersemangat aku kena depankan badan. dah la track dia jauh! lenguh kaki. 

nasib baik ada budak comel nie. terus lenguh tu hilang.


Amal pun boleh tahan. ingat aku je gatal.




ada lagi lah games yang aku tak upload. so far, ktorang rasa best.

Trans Studio tutup dalam pukul 9.30pm. awal kan? kat sebelah dia ada Shopping mall. mahal betul price barang2 dia. kalau kat Times Square tak mahal mana pun. Trans Studio, till we meet again! :)

leyasays : masa upadte entry nie, rindu sangat. nak pergi lagi boleh? -.-

Thanks for reading babeh! ^_^

No comments: